Ανακοινώθηκαν οι 40 καλύτερες αφίσες του διαγωνισμού Posterheroes - Shaping the future


Το Posterheroes είναι ένας διεθνής διαγωνισμός αφίσας που διοργανώνεται από το 2010 και αφορά τον σχολιασμό κοινωνικών θεμάτων. Κάθε χρόνο οι διοργανωτές του διαγωνισμού ζητούν από την διεθνή δημιουργική κοινότητα να εκφράσει την άποψή της σχετικά με μερικά από τα κύρια παγκόσμια ζητήματα μέσω μιας αφίσας.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το "Posterheroes - Shaping the future". Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στις επιλογές που θα έχουν αντίκτυπο στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο διαγωνισμός έκλεισε στις 25 Φεβρουαρίου και οι φετινές συμμετοχές ανήλθαν στις 2908, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού.

Από αυτές, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 40, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο ελληνικές συμμετοχές.

Οι 40 αφίσες θα συμμετάσχουν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του IED - Istituto Europeo di Design στη Φλωρεντία και ανοίγει τις πύλες τις στις 19 Απριλίου. Η κριτική επιτροπή θα διαλέξει την καλύτερη αφίσα, στην οποία θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο €2.500.

Δείτε μερικές από τις αφίσες παρακάτω:

Serafeim Stroumpis (Greece)

Julius Tuvenvall (Sweden)

Dary Maltseva (Kazakhstan)

Mariana Leal Rato/Lara Gil – Atelier N8 (Portugal)

Adéla Vyhnálková (Czech Republic)

Gessica de Oliva (Italy)

Francesco Compagnoni (Italy)

Danielle Altamura (Australia)


Kostis Ktistakis (Greece)

Ekaterina Frolova (Russian Federation)

Giulia Pollini (Italy)


Για να δείτε και τις 40 αφίσες επισκεφτείτε το www.posterheroes.org
Ανακοινώθηκαν οι 40 καλύτερες αφίσες του διαγωνισμού Posterheroes - Shaping the future Ανακοινώθηκαν οι 40 καλύτερες αφίσες του διαγωνισμού Posterheroes - Shaping the future Reviewed by Διονυσία Γιώργη on 7:21:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.