Έκθεση αφίσας "150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο"

Έκθεση αφίσας "150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο"
Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00
στο Καφέ του Μουσείου
www.namuseum.gr
Διάρκεια έκθεσης: 5 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2016
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας οργανώνουν την έκθεση αφίσας για τον εορτασμό των 150 χρόνων παρουσίας του ΕΑΜ στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Στόχος του γραφιστικού σχεδιασμού είναι η προώθηση των αξιών του ΕΑΜ και η ανάδειξή του ως φορέα πολιτισμικής γνώσης και ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές του Ζ΄ εξαμήνου του Τμήματος Γραφιστικής κλήθηκαν να επικοινωνήσουν τον εορτασμό του Μουσείου και να αναδείξουν τον ρόλο του. Να δουν το ΕΑΜ με μια πιο φρέσκια ματιά και να βοηθήσουν το κοινό να αντιληφθεί το Μουσείο ως φορέα γνώσης, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Σκοπός του όλου έργου είναι να σηματοδοτηθεί ο αισθητικός, ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του ΕΑΜ στη συνείδηση του δέκτη, δημιουργώντας έργα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα των συλλογών του.

Το ΕΑΜ είναι το μεγαλύτερο Μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει στους επισκέπτες που έρχονται από όλα τα μέρη της γης ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα, μέσα από εκθέσεις και πολυποίκιλες επικοινωνιακές και εκπαιδευτικές δράσεις .

Επιστημονικοί υπεύθυνοι
Βαγγέλης Χατζηθεοδώρου, Κατερίνα Μπαζίνα

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: 08:00 - 20:00

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook


Έκθεση αφίσας "150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο" Έκθεση αφίσας "150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο" Reviewed by Διονυσία Γιώργη on 12:08:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.