Κάνε το δικό σου… ΥoYo

Έκθεση ΥoYo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κατόπιν διαγωνισμού της Red Design Consultants και του gr.design


Από Σάββατο 20 έως Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες δημιούργησαν, σχεδίασαν και ζωγράφισαν το δικό τους YoYo. Όλα τα έργα αυτού του δημιουργικού διαλόγου παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο. Το καλύτερο έργο θα γίνει ένα ολοκαίνουριο παγκάκι YoYo και θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην έκθεση.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μμ.

Τι είναι το YoYo;
Το παγκάκι YoYo είναι ένα χρηστικό αντικείμενο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή του πολίτη του κόσμου, με παγκόσμιες διακρίσεις. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη YoYo. Μια δημιουργική σύντμηση της λέξης You (εσύ) που είναι ταυτόχρονα και ένα νεανικός χαιρετισμός Υο. Η λέξη διαβάζεται τόσο στην όψη όσο και στην κάτοψη. Το παγκάκι YoYo κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξυλοπολτό, υλικό 100% ανακυκλώσιμο. Είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φιλικό στο περιβάλλον. Το YoYo είναι ένα παγκάκι με οικολογική συνείδηση, διασκεδαστικό, πολυβραβευμένο και με δημιουργικό πνεύμα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για το YoYo.
- Top Winner στα 2010 China's Most Successful Design Awards
- Finalist στα New York Festivals 2011
- Διάκριση στα ΕΒΓΕ 2011
- Διάκριση στα βραβεία Designpreis Deutschland 2012
- Ασημένιο Βραβείο στα A ́ Design Award
- Μόνιμα Έκθεμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το παγκάκι YoYo δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δημιουργικής και επικοινωνιακής πλατφόρμας *etsi από τη Ροδάνθη Σεντούκα, Creative Director και Partner της Red Design Consultants, Δημιουργό του Εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ YoYo: Δημήτρης Αρβανίτης, Γιούλη Επτακοίλη, Γιάννης Καρλόπουλος, Ευάγγελος Κασσαβέτης, Γιάννης Κουρούδης, Αγνή Μαριακάκη, Κατερίνα Παπαναγιώτου, Τζανέτος Πετροπουλέας, Κώστας Πολίτης, Ροδάνθη Σεντούκα, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος / Συντονιστής: Θοδωρής Μαστρογιάννης.

Συνδιοργανωτές:
gr design, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΠερισσότεραΚάνε το δικό σου… ΥoYo Κάνε το δικό σου… ΥoYo Reviewed by Διονυσία Γιώργη on 5:12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AdSense

Από το Blogger.